Posts

i miss blogging

Image
Assalamualaikum,

It has been awhile since i left this blog. I didn't expecting this actually because i almost forgot my blog. But here i am, sitting in front of my laptop, writing shit while i'm working. Jeez. I'm such a good employee. 

I'm 21 now guys. Isn't that great? A naughty-ass girl has became a woman now. I do have a lots in mind to write now but i can't do it now (because my boss will kill me if i got caught blogging at work lmao). 

So that's it. Here some pictures of Eid Mubarak and the grown-ass me. 








Im back!

Hello and assalamualaikum.

It has been years since i posted my last entry. So, i exclusively announce that im back! Im super duper excited now, really. To be honest, this blog will be going to have a major transformation because of some things yang rasanya dah boleh tukar kot haha. So yea, give me some time to rebuild this blog again.

Guysssss,
Im soooo excited. I really am. I have so many things i wanted to share with you guys. Oh and maybe you guys wondering if im going to delete my older posts. Nah, no i wont. Its good to have some memories here. Guyyyys, wait for me okay? Please looking forward to my blog. Hihi


Hyorin, CL, Ann Ismail <-- retiss baru kah?

Image
Hello? *bergema* Oh, takde orang ke kat sini? Nampak sangat blog dah bapak berhabuk gila. *baca Yassin, halau Ju-On yang dah lama bertepek kat dalam blog nie* Eh, jangan takut. Ju-On aku baik. EH? Haha. Terpaksa merampas broadband Celcom lembab dari abang aku. So what? Biarlah. Macam korang tak pernah buat. Hempuk kang baru tahu. So, first of all aku just nak wish "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan To All Muslims". Moga tahun nie kita dapat menambah amal kebaikan dgn sempurna. Ewah. Mesti korang dapatkan text dari member-member cakap selamat berpuasa bagai tu? Haa.. aku pun dapat gak. Dapat dari orang 'VVIP' lagi. Jelly bro? LOL.










So macam biasa.. counting days nak raya. Tak sabar dah rasa. Got new family member joining us this year. Wahh, awesome! Rasanya this year semua (family) raya dekat Paka je kot. Alaa, raya mana-mana sama je beb. Kan? Oh ye, title tu. Haha. Saje je buat macam tu. I adore this two korean girls. They were born in singing and dance talent. Fuh …

Awek 16 tahun

Image
Assalamualaikum readers. Long time no see kan? Hehe. Pejam celik pejam celik pejam tak celik-celik, eh? Okay, bergurau je. So, sekarang dah masuk bulan 7. 16 tahun dah aku 1 hari bulan hari tu. Happy birthday to me, happy birthday to me! Terima kasih daun keladi kepada sesiapa yang wish kat aku hari tu. Appreciate sangat. Hehe.

Baru nie exam, hmm. Agak 'menawan' result aku. Physic? Woi, jangan tanya. Nanti tak pasal-pasal mati terkejut sebab dengar result physic aku. Lepas tu masuk surat khabar.. "seorang readers blog dipercayai mati akibat mengetahui result exam seorang blogger yg bernama Ann Ismail. Pihak polis sedang mencari penulis blog yang cantik itu.." eh? Lain macam je surat khabar tu. Haha. Abaikan. So far, aku puas hati dengan result Biology aku. Tak gagal. Awesome bukan? Haha.


Oh yeee, aku lupa nak bagitahu. Baru nie aku pergi kem kor kadet polis peringkat negeri. Ehem *batuk berdarah*. Eh macam riak je. Astargfirullah. Haha. Kiranya aku and budak-budak k…

Only you :)

Image
Assalamualaikum w.b.t. Lama tak update kan? Biasalah, orang baru lepas exam. Exam hari tu bolehlah tahan. Ada yang susah, ada yang senang. *tapi rasa macam semua susah je* -.-  So cuti sekolah.. urm.. nak start yang mana dulu ekk? Ohh BORING! Hari tu pergi Putrajaya tengok konsert K-Pop masa Hari Belia. Fuhh, puas hati beb. Haha. Tak tahu lak UKISS tu bapak comel bila tengok depan-depan. Putih lerpuks ohh. Kejelesan I dibuatnya. Lepas tu jumpa Teen Pop dgn Dal Shabet. Awesome right? Thanks to Kak Zanna sebab bawa kitorang pergi situ. And thanks too sebab bagi kupon. Tetiba teringat masa kitorang nak habis kan semua kupon tu. Beli burger bapak banyak gilos. Aku makan sikit je. 2 biji setengah burger je. HAHA! Apa?! Sukahati laa nak makan banyak pun. Jeles ke nyah? Haha. 
Then 2nd week holiday aku bergerak ke Pulau Pinang tengok orang pregnant. Wahh, perut! Besarnya. "buncitnya perut" "bongok memang laa! aku mengandung kan. hahaha". Yeah, Zalzam Zuella pregnant lagi…

Bila hari dah nak senja, aku pun balik rumah. Tutup pintu then duduk diam diam dalam rumah.

Image
Assalamualaikum sebagai permulaan :) Hi readers, lama aku tak update blog nie kan? Haihh, sorry laa. Aku busy sikit lately. So korang apa cer? Makin lawaa nampak. Weh, lu memang hensem bro. Masing masing mesti dah berubah sikit kan? Aku just hope korang happy dengan life korang.

So, hari nie aku nak cerita pasal, urmm, aku sendiri taktahu nak cerita apa. Korang just abaikan tajuk entry tu. Haha. Gila sikit tajuk dia. Actually nie baru nie aku pergi latihan pusat kat Kuala Jengal. 2 hari 1 malam je. Tak lama mana pun. Tapi duduk sana rasa macam nak mati je. Mula mula datang tu tengok tempat dia macam "are you f***ing kidding me?! kita duduk sini ke?". Seriously tempat dia memang menyeramkan. Dengar pulak cerita Farysha yang agak scary merryyy tu, lagilah aku takut. Haha -.-

Masa dalam van tu, ada laa sorang driver bunguks nie. Bawak macam orang tak lulus ujian JPJ je. Laju gilaa babi nyah. Kesian Azah. Sampai pening lalat member sebab atuk gilaa tu. Kau bayang ahh, jalan maca…

Ada aku kisah ada title ke tak? Kau diam. Baca je entry nie

Image
Assalamualaikum. Hi readers. Suka kan hari nie cuti? Lepas tu esok sekolah balik. Ohh, niceee. Rasa malas nak datang sekolah esok. Seriously! Papa mama, Ann nur taknak pergi sekolah esok boleh? "TAK BOLEH!". Okayyy. T^T


Siapa? Ohh, yang kat atas nie pak dengan mak sedara sebelah tok yang kat Johor kampung ayah aku tu. Hahaha. Annoying gila babengs kan aku. But who cares? Fyi, hari nie hari pertabalan agong yang ke-14 tak silap aku. "Ohh, patut laa hari nie cuti". See, ada lagi yang tak tahu. Untunglaa kau tak tahu pape pasal Malaysia. You're Singaporean right? Haha. Just kidding baby. Don't take it serious. Continue. Hari nie memang untunglaa budak sekolah. Boleh bangun lewat macam aku . Aku mana bangun lewat hari nie biarpun hajat memang macam tu aku pergi kawad weh pagi nie! Tu pun sebab member aku tolong kejut -__-' Yes, aku memang bagus pon. Then, mama suruh bawak bekal kuey tiaw goreng basah. Takde taugeh! Yayyyy, *bunyi bunga api*. Thanks Mom. Mac…